Van idee naar realisatie

In 8 stappen van idee naar realisatie

Hebt u een uitdagend technisch project op het programma staan voor industriële automatisering, machinebouw of material handling? Comalon neemt project management en project engineering in handen.

1. De uitdaging bestuderen en doorgronden

Brief ons en daag ons uit. Comalon duikt uw dossier in. We willen de kern van de zaak begrijpen en doorgronden.

2. Concepten bedenken en reviewen

Comalon combineert talent voor techniek met zin voor innovatie. Onze conceptstudies verrassen door hun creativiteit. En ook de haalbaarheid nemen we onder de loep.

3. Technische oplossingen vinden

We vertalen concepten in technische oplossingen: developing, prototyping, automatisatie, robotica, ontwerp van specifieke machines ...

4. De return-on-investment berekenen

Wat is er nodig om het project praktisch en budgettair haalbaar te maken? Binnen welke termijn is het realiseerbaar? U krijgt een glashelder antwoord van Comalon.

5. Uitvoerende onderaannemers selecteren

Dankzij onze ruime ervaring met project management in machinebouw en engineering stellen we de beste uitvoerende onderaannemers voor. We selecteren ze aan de hand van criteria die we samen met u opstellen.

6. De realisatie begeleiden

Doeltreffende engineering spruit voort uit oog voor detail. Comalon superviseert mechanisch ontwerp, elektrisch ontwerp, PLC-programmering en robotica. We houden de planning, het budget en de veiligheid in de gaten. En sturen bij als het nodig is.

7. Performance monitoring en optimalisatie

Na de opstart van uw nieuwe lijn of machine, is het natuurlijk zaak om deze optimaal te laten presteren. Comalon beschikt over de nodige tools en kennis om de performance te monitoren en vervolgens de OEE-killers weg te werken.

8. Patent vastleggen

Is de gerealiseerde technische oplossing écht uniek? Dan raden we u aan er een patent op te nemen. Dat kan u business en geld opleveren. We zetten de nodige stappen om het patent vast te leggen.